Θρεπτική αξία

Το ψωμί ως βασική πηγή υδατανθράκων αποτελεί προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό στον οποίο και αποδίδει σημαντική ενέργεια. Η θρεπτική αξία του ψωμιού εξαρτάται από το αλεύρι που έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του, επειδή η διαδικασία της άλεσης του καρπού καταστρέφει μεγάλο μέρος των θρεπτικών του συστατικών.

Ο καρπός του σταριού είναι φυσικά πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β. Το ψωμί ολικής αλέσεως αποτελεί την πλουσιότερη πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου και ασβεστίου δεδομένου ότι κατά την άλεση του καρπού διατηρείται αναλλοίωτο το εξωτερικό περίβλημα του καρπού, δηλαδή ο φλοιός. Ο φλοιός είναι το σημείο του καρπού που περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες του μαύρου ψωμιού συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερίνης και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

 

Ο μύθος ότι παχαίνει

Το ψωμί αποτελεί υγιεινή επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή.
Συγκεκριμένα, μια φέτα ψωμιού 30 γραμμαρίων αποδίδει περίπου 70 θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα αποφέρει θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Έτσι, καταναλώνοντας καθημερινά λογικές ποσότητες ψωμιού και δίνοντας προσοχή στις τροφές που συνήθως το συνοδεύουν (τυρί, λιπαρές σάλτσες, βούτυρο), το ψωμί δεν συντελεί στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων που θα μπορούσε να συμβάλει στην εναπόθεση σωματικού βάρους. Επιπλέον, είναι προτιμότερο σε ένα γεύμα που είναι ήδη πλούσιο σε υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια, ρύζι, να αποφεύγεται η ταυτόχρονη κατανάλωση ψωμιού.

Επομένως, το μέτρο στην κατανάλωση του ψωμιού και ο σωστός συνδυασμός του με άλλες τροφές αποτελούν το κλειδί για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Όλα τα παραπάνω καθιστούν μύθο ότι το ψωμί παχαίνει.

 

http://www.karamolegos-bkr.gr

 


Αφήστε μια απάντηση

About us

Η ομάδα του Market Mag αποτελείται από έμπειρους και δημιουργικούς ανθρώπους, η οποία έχει δημιουργήσει ένα e-magazine με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Aποτελεί ένα μέσο πληροφόρησης αλλά και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του σε Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Contact us

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την καταχώρηση - διαφήμιση της επιχείρησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μαρία Σπηλιοπούλου
e: info@market-mag.com

Powered by Digisol