Όσον αφορά την υγεία σας και την υγεία του πλανήτη, αναφέρονται εδώ οι 7 κύριοι λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα όποτε είναι εφικτό :

 

1) Προστατεύστε την υγεία των παιδιών. Τα παιδιά εκτίθενται τέσσερις φορές περισσότερο στα επίπεδα παρασιτοκτόνων στα τρόφιμα από ότι οι ενήλικες. Τα φυτοφάρμακα επηρεάζουν τα παιδιά σε μεγαλύτερο βαθμό λόγω του υψηλότερου μεταβολισμού τους και της μικρότερης μάζας σώματος.
2) Φροντίστε την υγεία σας. Πολλά φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί σε συγκεκριμένες χώρες, χρησιμοποιούνται σε άλλες και επανέρχονται σε εμάς σαν εισαγόμενα προϊόντα.

3)Εξασφαλίστε την υγεία των αγροτών. Μελέτες απέδειξαν ότι οι συμβατικοί αγρότες έχουν έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Επειδή τα λιπάσματα και τα χημικά συχνά ψεκάζονται  και συνεπώς διασπείρονται στον αέρα, οι αγρότες εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες χημικών χωρίς προστασία.

4) Διατηρήστε το χώμα. Τόνοι επιφανειακού χώματος χάνονται κάθε χρόνο λόγω της διάβρωσης που προκαλείται από τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας.

5)Προστατεύστε το νερό. Τα παρασιτοκτόνα είναι γνωστό ότι μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, και συνεπώς επηρεάζουν τα αποθέματα του πόσιμου νερού. Εάν θα φτάσουν και μέχρι λίμνες ή ποτάμια ή άλλες πηγές νερού, τότε ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξη της άλγης με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία τα υπόλοιπα φυτά και ζώα που ζουν μέσα στους υδάτινους χώρους.

6) Προστατεύστε τους πόρους. Οι συμβατικές καλλιέργειες χρησιμοποιούν μια σημαντική ποσότητα ζιζανιοκτόνων που στηρίζονται στο πετρέλαιο για να εξοντώσουν τα ζιζάνια, ενώ οι οργανικές καλλιέργειες χρησιμοποιούν πιο κοπιαστικές εργασίες όπως ξερίζωμα με το χέρι.

7) Καταπολεμήστε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα ζιζανιοκτόνα που έχουν ως βάση το πετρέλαιο προσφέρουν στα φυτά το άζωτο που χρειάζονται για γρήγορη ανάπτυξη, αλλά αυτά τα νιτρώδη συστατικά εισέρχονται στην ατμόσφαιρα και συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

Το διεξοδικό πλύσιμο των προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας και η αφαίρεση της φλούδας μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση των χημικών υπολειμμάτων και να διατηρήσει επαρκή επίπεδο θρεπτικών συστατικών.

 

Να θυμάστε πάντα ότι η κατανάλωση πέντε με δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών σε ημερήσια βάση είναι ο καλύτερος τρόπος να έχετε τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και της ίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

 

https://www.facebook.com/takal.gr

http://www.takal.gr/

 

Takal.gr

 

 


Αφήστε μια απάντηση

About us

Η ομάδα του Market Mag αποτελείται από έμπειρους και δημιουργικούς ανθρώπους, η οποία έχει δημιουργήσει ένα e-magazine με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Aποτελεί ένα μέσο πληροφόρησης αλλά και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του σε Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Contact us

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την καταχώρηση - διαφήμιση της επιχείρησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μαρία Σπηλιοπούλου
e: info@market-mag.com

Powered by Digisol