Συστατικά:
(Για 6 άτομα)

– 6 φωλιές

Για τα μπιφτέκια:

– 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

– 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 1 μεγάλο αυγό

– 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

– 1 κοφτή κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι

– 1 κοφτή κουτ. γλυκού χοτροκομμένο μαύρο πιπέρι

– 100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα

– ελαιόλαδο για το τηγάνι

– 6 φύλλα πράσινης σαλάτας

– 2 μεγάλες ντομάτες

– 12 κουτ. σούπας bbq sauce

 

Εκτέλεση:
Περνάμε το ψωμί ψίχα/τοστ στο μούλτι, μέχρι να γίνει ψιλό τρίμμα. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια, μέσα σε ένα μπολ και πατάμε το μίγμα ανάμεσα σε 2 χαρτιά φούρνου, ανοίγοντας σε παραλληλόγραμμο σχήμα.Κόβουμε με μαχαίρι σε 6 κομμάτια και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν.Βάζουμε σε ένα τηγάνι γκριλ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.Στο ίδιο τηγάνι θα ψήσουμε, αν θέλουμε και το εσωτερικό από τις φωλιές μας.Απλώνουμε από μια κουταλιά bbq sauce, σε κάθε πλευρά από τις φωλιές.Βάζουμε στη μια πλευρά φέτες ντομάτας και στην άλλη το μαρούλι.Ακουμπάμε τα μπιφτέκια επάνω στη ντομάτα και κλείνουμε.Απολαμβάνουμε υπέροχα χειροποίητα burger, φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά!

 

https://www.facebook.com/folieskaramolegos

http://karamolegos-bkr.gr/

 

Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος


Αφήστε μια απάντηση

About us

Η ομάδα του Market Mag αποτελείται από έμπειρους και δημιουργικούς ανθρώπους, η οποία έχει δημιουργήσει ένα e-magazine με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Aποτελεί ένα μέσο πληροφόρησης αλλά και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του σε Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Contact us

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την καταχώρηση - διαφήμιση της επιχείρησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μαρία Σπηλιοπούλου
e: info@market-mag.com

Powered by Digisol