Το 1965 τα αδέλφια Μάστορα, Αλέξανδρος και Σταμάτης, ιδρύουν βιοτεχνία αμπαζούρ και διακοσμητικών ειδών στη Λεωφόρο Μεσογείων 133. Οι δυσκολίες στην αρχή ήταν μεγάλες καθώς η εποχή ήταν δύσκολη και οι οικονομικές δυσχέρειες πολλές. Όμως, με σκληρή δουλειά, και με την εμπειρία που προήλθε με τα χρόνια, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να προχωρήσουν.

Μετά από λίγα χρόνια οι απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών, που συνεχώς αυξάνονταν, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας του πρώτου καταστήματος ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, το 1966 στη Βασιλίσσης Σοφίας 115. Εκεί παρουσιάστηκαν, σε μια μεγάλη γκάμα, χειροποίητα έπιπλα από ξύλο και μπρούντζο δουλεμένα στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες, πραγματικούς καλλιτέχνες. Η πληθώρα παραγγελιών και η ζήτηση οδήγησαν το 1968 στη δημιουργία ενός νέου, ακόμη μεγαλύτερου καταστήματος στο Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 16 και αργότερα το 1973, στην Πατριάρχου Ιωακείμ 14 και Ηροδότου γωνία, όπου η επιχείρηση στεγάστηκε μέχρι το 1999. Έκτοτε μεταφέρθηκε στο πενταόροφο ιδιόκτητο κτίριο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, στη Λεωφόρο Κηφισίας 154. Μέσα από την πολύχρονη παρουσία τους στο εμπόριο οι Αφοί Μάστορα αντιμετώπισαν και δυσκολίες, αλλά ακόμη και μέσα από αυτές γεννήθηκε η ανάγκη για περισσότερη δημιουργικότητα και νέες ιδέες. Σαν πνευματικό και περιουσιακό στοιχείο κρατάνε το δυνατό ελληνικό όνομα ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, το οποίο συνεχίζει να γράφει ιστορία στην τέχνη μέχρι και σήμερα. Μόνιμη και επίμονη φιλοδοξία της επιχείρησης ήταν και είναι η ανάδειξη των ελληνικών δημιουργημάτων, με ελληνικές πρώτες ύλες και σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική φύση και την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Τα αριστουργήματα της συλλογής των αρχαίων ελληνικών αντιγράφων ζητήθηκαν από παράγοντες του Υπουργείου Προεδρίας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Προέδρων Κρατών της Ε.Ε, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, για να διακοσμήσουν το χώρο συνεδριάσεων στην Κέρκυρα.

Πολυέλαιοι του καταστήματος ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ κοσμούν αίθουσες του Μεγάρου Μαξίμου, της Βουλής των Ελλήνων, την αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Τράπεζας της Ελλάδος, πολλών Πρεσβειών όπως της Ελβετίας, του Ιράν και άλλων.

Η φιλοσοφία της επιχείρησης ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ είναι η συνεχής ανανέωση των σχεδίων και η φροντίδα για τη διαχρονικότητά τους, καθώς και η προσπάθεια να ενισχύεται η ελληνική αγορά με τη χρησιμοποίηση εγχώριων πρώτων υλών. Η επιτυχία του ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗ οφείλεται στο ότι προηγείται σε σχέδια, υλικά, ιδέες, επιμένει στην άριστη ποιότητα των δημιουργιών του και ενδιαφέρεται συνεχώς για την απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών. Η στάση ζωής που υιοθετούν οι εταίροι του ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗ είναι ότι θα πρέπει η επιχείρηση να διατηρηθεί και να παραμείνει υγιής, χωρίς δανεισμούς και χρέη.

Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχει υιοθετήσει η επιχείρηση ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, διαφαίνονται ξεκάθαρα τόσο από την επιλογή των πρώτων υλών, ύλες φυσικές, όπως φυσητό γυαλί, ορείχαλκος, ημιπολύτιμοι λίθοι, αλλά και από την ανακύκλωση των άχρηστων υλών, με σεβασμό στο άμεσο περιβάλλον, αλλά και εν γένει στον πλανήτη.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Lichnostatis
Λεωφ. Κηφισιάς 154 Αθήνα, 115 25

Tηλέφωνο: 210 672 9230

http://www.lichnostatis.gr/

https://www.facebook.com/lichnostatis.gr

 


Αφήστε μια απάντηση

About us

Η ομάδα του Market Mag αποτελείται από έμπειρους και δημιουργικούς ανθρώπους, η οποία έχει δημιουργήσει ένα e-magazine με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Aποτελεί ένα μέσο πληροφόρησης αλλά και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του σε Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Contact us

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την καταχώρηση - διαφήμιση της επιχείρησής σας επικοινωνήστε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Μαρία Σπηλιοπούλου
e: info@market-mag.com

Powered by Digisol